Koi horgásztó 2020-Nyár – Nagy Sándor

Ide kerül a beEz a peca más lesz! Már a tervezésnél tudtuk Zoli barátommal. Más is lett….
Elhatároztuk, hogy erre a túrára elvisszük magukkal a fiainkat. Így a csapatunk 4 főből állt. Bemutatom őket. Dandé Zoltán, Dandé Milán, Nagy Botond és jómagam Nagy Sándor.
A választásunk a Koi2 horgásztóra esett. A 8-a állást sikerült lefoglalnunk. Sátras állás. Az érkezésünk napján ország szerte a felhőszakadás nagy széllel párosult. Nem volt ez másképp a Koi2-es tavon sem. Picit késésben voltunk ezért felhívtuk Béla bácsit ( a tó tulajdonosát), hogy érkezünk csak az eső megnehezítette a pakolást. Olyan szerencse ért minket, hogy a mellettünk lévő 6-os és 7-es állás foglalását visszamondták, Bélabá pedig volt olyan rendes, hogy ideadta nekünk mind a 3 állást. Ez azért is volt nekünk kedvező mert a 7-esen állással egy faházat is kaptunk. Ezúton is köszönjük Béla bácsinak. Kipakolást követően helykeresésre indultunk. Túlpart!!! Kb 30-40cm-es kristály tiszta víz és sóderes aljzat. A csónakkal odaérve már olyan 10-15 méterről sárgállott és piroslott a víz a partszélben… Közelebb érve kb 30-40db koi ponty “ugrott” szét. Még sohasem láttunk ilyet. Jó lesz! Az első szereléknek meg is van a helye. A parton kapott információk alapján a túlpart felé közeledve 3-4 méterről feljön a víz kb 2 méteresre majd hirtelen letör ismét 3 méterre és a part felé fokozatosan csökken a mélység. A második szerelék a törés part felőli oldalára került. Etetésnek felezett 20 és 24 mm-es Red Cajun és Ariel bojlit használtunk. Természetesen a csali is ezekből került ki. Zoli barátom belenyúlt a tutiba. Neki a fent említett törés sorban adta a halat. Redcajun! Többször imába foglalta!!! 😉 10kg alatt talán csak 1-2 db halat fogott. A többi pedig 10 és 14kg között mozgott. 14.45kg volt a legnagyobb halacska amit sikerült szákba terelnie. Persze nem egyedül….. Milán rengeteget segített neki. 😉 Eközben megismerkedett a fárasztás és a szákolás technikájával. Nagy volt az élvezet hiszen minden halat a vízből lehetett megmeríteni a sekély partszéli víznek köszönhetően. Panaszra nekem sem volt okom. A szerelékek elhelyezését követően rövid időn belül jelentkezett életem első koija! A súlya 9.60kg volt. Az Ariel tette a dolgát! Botikámmal el voltunk ájulva. Ez a koi rendes halacska volt, mert nemcsak a 3 kívánságunkat teljesítette hanem sokkal többet. Nekem is sikerült szép halakat fogni. Volt egy egész nap amikor a halak kapókedve kicsit alábbhagyott. Ekkor bevetettem a jó öreg Redcajun popup-ot 16mm-es méretben egy Ronnierigen. Meg is lett az eredménye. Egy gyönyörű koi ismét elcsábult.
A 4 nap alatt rengeteg élményt szereztünk a fiúknak és magunknak is. A srácok részt vettek a szerelékek elhelyezésében, etetésben, fárasztásban, szákolásban, szerelékkötésben és még a legvégén a csónak irányítását is kipróbálhatták.
Köszönjük szépen a CarpNavigatornak és a Koi horgásztónak ezeket a felejthetetlen élményeket. Még visszatérünk….. 😉
Meséljenek a képek is! 😉számoló szövege.

0