A www.carpnavigator.hu az Ön személyes adatai védelmével kapcsolatban a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el és megóvja a személyes adatait. A megadott adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át, és azokat csak saját céljainkra használjuk fel.

Adatvédelmi szabályzatunk az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet), a Strasbourgban 1981, január 28-án kelt egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló, név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX tv. valamint a 2003 évi C törvény az elektronikus hírközlésről rendelkezéseinek figyelembe vételével készült. A személyes adatok megadásával ön, mint vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő, hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait, az adatvédelmi irányelvekkel összhangban, Nyári János E.V. összegyűjtse, tárolja, felhasználja, közzé tegye, illetőleg más módon feldolgozza.

A weboldalon való regisztrációval a Megrendelő egyúttal tudomásul veszi, hogy információink igénybevételekor aláveti magát a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvényi és egyéb vonatkozó szabályozásnak, és egyben fenntartás nélkül elfogadja a jelen nyilatkozatban rögzített feltételeket.

 

  1. Fogalom meghatározások a 2011. évi CXII. törvény alapján:

Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy.

Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.

Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése.

 

  1. Az adatkezelő:

Nyári János E.V. kijelenti, hogy a személyes adatokat, információkat az adatvédelmi szabályok tiszteletben tartásával adatkezelőként kizárólag saját maga kezeli. Az adatok kizárólagos kezelője Nyári János E.V.

 

  1. Személyes adatok kezelése, felhasználása

Nyári János E.V. kizárólag olyan személyes adatokat gyűjt és dolgoz fel, amelyeket az érintett vásárló/fogyasztó önkéntesen bocsát a Társaság rendelkezésére.

Különösen: név, lakcím (szállítási cím, munkahelyi cím, stb.), telefonszám, e-mail cím, születési idő. Nyári János E.V. a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja a vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő, személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig a vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.

A szolgáltatásainak igénybevételéhez regisztrációs formanyomtatvány kitöltése szükséges. A regisztrációs felületen Nyári János E.V. a kapcsolatfelvételhez szükséges személyes adatokat (nevet, e-mail címet, szállítási címet, telefonszámot, belépési azonosítót) kér.

A www.carpnavigator.hu oldal meglátogatásakor csak általános információkat gyűjtünk, amelyek nem azonosítják a felhasználót személyesen. (pl.: látogatottsági és termékválasztással kapcsolatos adatok) Ezeket és az ezekhez hasonló információkat folyamatosan elemezzük, annak érdekében, hogy az oldalunk látogatói igényei és vásárlói szokásai alapján fejleszthessük a felületet.

A honlapunkon cookie-kat, is használunk annak érdekében, hogy kényelmesebbé tegyük a vásárlás folyamatát. Ezzel érjük el, hogy Önnek nem kell minden belépésekor ismételten megadnia bizonyos adatokat, hiszen az oldal „emlékszik” Önre.

A megrendelt termékeket, az alábbi adatok helyes megadásával tudjuk eljuttatni a szállítási címre:

  • Azonosító és jelszó (Regisztráció esetén)
  • Vezeték és Keresztnév
  • Szállítási cím (Számlázási cím)
  • E-mail cím
  • Telefonszám

 

A kötelező adatokon kívül esetileg néhány kiegészítő adatot is kérhetünk. Mivel ezek kitöltése nem kötelező, ezért az ezekre adott válaszokat külön megköszönjük, de ezen adatok hiánya nem befolyásolja a tényleges rendelés sikerességét. Pld: Kérdőív, közvélemény kutatási kérdések stb..

A megrendelés leadásakor rögzítésre kerül az Ön által használt számítógéphez köthető adat, illetve a rendeléssel kapcsolatos egyéb fontos információk is (megrendelés ideje, kért szállítási időpont, fizetés módja, megjegyzés, IP cím) Nyári János E.V. a vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, vagy teszi nyilvánossá harmadik személynek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kötelezi. A vásárló/ fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő bármikor kérhet felvilágosítást a Nyári János E.V. által kezelt adatairól, kérheti azok módosítását, kérheti azok továbbítását egy másik adatkezelőnek, továbbá kérheti azok Nyári János E.V. adatbázisából való törlését – kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény Kötelezi Társaságunkat – az alábbi elérhetőségeken: postai úton a 8000 Székesfehérvár Dráva u. 55.

Kifejezett hozzájárulásával a vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő beleegyezett abba, hogy adatai Nyári János E.V. adatbázisába kerüljenek, és azokat Nyári János E.V.a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljából minden további engedélyezés nélkül felhasználhassa. A vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő hozzájárul ahhoz, hogy Nyári János E.V. közvetlen üzletszerzés céljából postai, illetve elektronikus úton (email) reklámot továbbítson, valamint hogy adatait saját szolgáltatásának fejlesztése érdekében felhasználja.

 

  1. Az Adatvédelmi incidensek kezelése a GDPR alapján

Nyári János E.V. aktívan igazolja az Európai Uniós rendeletnek (GDPR) történő megfelelését, az Adatvédelmi Szabályzat internetes oldalon történő megjelenítésével, az internetes rendelés folyamatában az adatvédelmi tájékoztató linkjének megjelenítésével, a hatósági ellenőrzések vagy érintett személyek tájékozódási igényének befogadásakor bármikor rendelkezésre tudjuk bocsátani a kért adatokat.

Adatvédelmi incidens – szándékos, gondatlan vagy véletlen adatvesztés/ adatmódosulás esetén, privacy-t érintő károk, kibertámadás stb. – esetén Nyári János E.V.. eljárási rendje a szerverek kijelölt adminisztrátor által történő azonnali leállítása (offline állapotba helyezése), az incidenst követően legkésőbb 72 órával a tudomásszerzést követően bejelentjük az illetékes felügyeleti hatóságnál, a Nemzeti Média – és Hírközlési Hatóságnál, valamint Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál és email-ben tájékoztatjuk az érintetteket az incidensről. Amennyiben az érintettek tájékoztatása aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé Társaságunk részről, úgy a jelen adatvédelem oldalunkra mutató linket a baitbait.hu weboldalának nyitólapján az értesítések sorban megjelenítjük.

Az adatvédelmi incidensekről nyilvános nyilvántartás készül Nyári János E.V. Adatvédelmi oldalán:

– Jelen dokumentum közzététele dátumáig nem történt adatvédelmi incidens Nyári János E.V. adatkezelésének vonatkozásában.

Nyári János E.V. biztosítja, hogy egy esetleges adatvédelmi incidens esetén ne közvetlenül és azonnal kompromittálódjanak a személyes adatok. Ezekre külön fizikai behatolásvédelmet és számítógépes védelmet dolgoztunk ki: jelszóval védett titkosított adatbázisban tároljuk az adatokat az ügyviteli rendszerünkön belül, azokból titkosítástalan másolat nem készül, a szervereket külön fizikai védelemmel és távfelügyeletre bekötött kamerás riasztórendszerrel védjük.

A felhasználó és az internetes felület közötti kommunikációt érvényes SSL tanúsítvány védi. A tanúsítvány a böngésző címsorának bal szélén található információs csíkra történő kattintással bármikor lekérdezhető.

 

  1. Az adatkezelés jogalapja, célja, módja

Az adatkezelésre a baitbait.hu internetes oldalon található internetes tartalmak felhasználóinak/vásárlóinak/fogyasztóinak/ önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy a weboldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek. Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján az érintett önkéntes hozzájárulása.

Az adatkezelés célja a www.carpnavigator.hu URL alatt elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. A felhasználó/vásárló/fogyasztó által önkéntesen megadott adatokat Nyári János E.V. a weboldal fejlesztésére, a vásárlói igények kielégítésének tökéletesítésére, a szolgáltatások nyújtásának precizitására használja.

 

  1. Az adatkezelés időtartama

A felhasználó/vásárló/fogyasztó által megadott személyes adatok kezelése addig tart, amíg a felhasználó/vásárló/fogyasztó a szolgáltatásról – az általa regisztrált felhasználói névvel – ki nem iratkozik. A törlés időpontja a felhasználó kiiratkozásának (törlési igényének) beérkezésétől számított 10 munkanap. A felhasználó/vásárló/fogyasztó által elkövetett rendszer elleni támadás és más egyéb bűncselekmény elkövetése esetén Nyári János E.V. jogosult a felhasználó/vásárló/fogyasztó regisztrációjának megszűnésével egyidejűleg adatait haladéktalanul törölni. Nyári János E.V. bűncselekmény gyanúja vagy polgári jogi felelősség gyanúja esetén jogosult az adatokat a lefolytatandó eljárás időtartamára őrizni is.

A felhasználó/vásárló/fogyasztó által önkéntesen megadott személyes adatok addig kezelhetőek Nyári János E.V., mint adatkezelő által, amíg a felhasználó kifejezetten írásban nem kéri az adatai kezelésének megszüntetését. Nyári János E.V. szolgáltatásainak igénybe vételéhez fűződő jogot nem érinti a felhasználó/vásárló/fogyasztó adatainak kezelésének megszüntetésére irányuló kérelme. Az adatok törlésére, az erre irányuló kérelem beérkezésétől számított 10 munkanapon belül kerül sor. Az adatok végleges törlését az elérhetőségeink bármelyikén kérhetik az ügyfeleink.

 

  1. Ki férhet hozzá az adatokhoz?

Nyári János E.V. ügyfélkezeléssel foglalkozó munkatársa és a szolgáltatás folyamatos üzemeltetésért felelős rendszergazda férhet hozzá az oldal által eltárolt adatokhoz. Munkatársaink és ügynökségeink titoktartási kötelezettséget vállaltak a tárolt adatokkal kapcsolatban.

Személyes adatokat láthat, de azokat a szerződésének megfelelően bizalmasan kezeli.

 

  1. Az adatkezelés célhoz kötöttsége:

A www.carpnavigator.hu weboldalon keresztül a Szolgáltató csak meghatározott célból, nevezetesen a megrendelések sikeres és magas színvonalú teljesítése érdekében jogosult a Megrendelőre vonatkozó adatokat kezelni. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

 

  1. Hirdetések, Hírlevelek és egyéb kommunikáció

A www.carpnavigator weboldal rendelési felületén és a visszaigazoló e-mailekben a rendelési folyamatot nem zavaró módon hirdetéseket helyezhet el. A rendelés leadását követően a rendszer akár több a rendelés tételeihez, fajtájához tartozó értesítést is küldhet. Pld: Minőségi visszajelzés űrlap stb. Jelen nyilatkozat aláírásával Ön nyilatkozhat arról, hogy szeretne-e értesítést kapni e-mail címére kampányainkról, újdonságainkról. A kiküldött hírlevelekben lehetőséget biztosítunk a leiratkozásra, így megfelelünk a 2008-ban életbe lépett un. spam törvény előírásainak.

 

  1. Adatbiztonsági intézkedések

Belső hozzáférés gyakorlatilag lehetetlen a külső támadások ellen pedig magas szinten felkészített tűzfal védi az adatokat.

 

  1. A felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban

A már felsorolt kötelező adatok nélkül, nem adhatja le online rendeléseit. A Felhasználó személyéhez szorosabban köthető személyes adatok megadásáról maguk a felhasználók döntenek. Az adatkezelés az érintettek önkéntes hozzájárulásával történik. Személyes adataid kezeléséről tájékoztatást kérhet! A tájékoztatás ügyfélszolgálatunk felkeresésével kérhető. Az ügyfélszolgálat csak abban az esetben ad felvilágosítást az adatokról amennyiben a tájékoztatást kérő megfelelő módon azonosítja magát.

Minden felhasználó maga helyesbítheti személyes adatait. Erre bejelentkezés után az adataim szerkesztése funkció alatt van lehetőség.

 

  1. Süti szabályzat (Cookie szabályzat)

A Süti szabályzat meghatározza az oldal használata (böngészése) közben a Nyári János E.V. által begyűjtött és tárolt információkat és ezek felhasználását. A cookie (magyarul süti) egy olyan kisméretű file, amely a felhasználóink számítógépén tárolódik, előzetes engedély-kérést követően. A sütik nem alkalmasak a felhasználók azonosítására! A cookie segít az internetes forgalom elemzésében és segítséget nyújt abban, hogy a felhasználóinkat személyre szabott módon szólíthassuk meg. A felhasználók preferenciáját nyilvántartva segít a navigációban.

Az általunk használt sütik egy része feltétlenül szükséges ahhoz, hogy Ön navigálni tudjon az egyes oldalak között, és meg tudjon tekinteni bizonyos védett tartalmakat (például a csak regisztrált felhasználók számára látható oldalakat).

Emellett funkcionális sütiket is használunk, melyek segítségével információkat gyűjthetünk arról, hogy Ön hogyan használja az oldalt, és személyre szabhatjuk a weboldalt; így például meg tudjuk jegyezni az Ön által kiválasztott nyelvet, valamint azt, hogy például milyen termékekre keresett rá. Ezeket az adatok kizárólagosan a tartalmaink személyre szabott ajánlásához használjuk és nem használjuk fel semmilyen más célra. A forgalmat naplózó cookie-k a meglátogatott oldalak azonosítására szolgálnak. Ez segít nekünk abban, hogy a weboldal forgalmát naplózzuk. Ezeket az információkat kizárólag statisztikai elemzésekhez használjuk fel, az eredeti adatok a felhasználást követően törlésre kerülnek. A cookie-k segítenek például abban is, hogy a felhasználóink az oldalunkra bejelentkezzenek, vagy személyre szabott tartalmakat érjenek el.

 

  1. Külső webes szolgáltatások

Oldalainkon időnként külső webes szolgáltatások segítségével jelenítünk meg különféle tartalmakat. Erre például különböző képek, videók és statisztikák vagy éppen keresődobozok megjelenítéséhez van szükség. A közösségi gombokhoz hasonlóan ez esetben sincs befolyásunk arra, hogy ezek a weboldalak, illetve külső domének milyen adatokat gyűjtenek arról, hogy Ön miként használja ezeket a beágyazott tartalmakat.

Általánosságban tehát a cookie-k abban segítenek nekünk, hogy a felhasználóinknak egy jobb weboldalt készítsünk, segít abban, hogy meghatározzuk, hogy mely oldalakat vagy termékeket találnak hasznosnak vagy éppen haszontalannak. A cookie-k nem biztosítanak semmilyen hozzáférést a felhasználóink számítógépéhez, vagy bármilyen más személyes adathoz, csak azokat az adatokat tárolják, amelyeket a felhasználóink döntése alapján tudatnak velünk.

A cookie-k használatát lehet engedélyezni és lehet tiltani. A legtöbb böngésző automatikusan engedélyezi a használatukat, de a böngésző beállításokban kézzel is lehet módosítani ezeket.

 

  1. E-mail-es kommunikáció

A fentiek mellett nyomon követhetjük azt is, hogy Ön megnyitotta-e, illetve továbbította-e a tőlünk kapott e-mail üzeneteket, hogy a jövőben hasznosabb és érdekesebb tájékoztatással tudjunk szolgálni. Amennyiben nem szeretné, hogy adatokat gyűjtsünk arról, hogy Ön megnyitotta-e, illetve továbbította-e az általunk küldött üzeneteket, úgy ebben az esetben le kell iratkoznia hírleveleinkről, mivel nincs rá mód, hogy anélkül küldjünk e-mailes üzeneteket, hogy ilyen jellegű adatokat gyűjtenénk. Ha Ön regisztrált felhasználó, és módosítani szeretné az e-mail üzenetekre vonatkozó beállításait, bármikor kapcsolatba léphet velünk, és bármikor leiratkozhat a levelezőlistánkról az általunk küldött e-mailekben kapott útmutatást követve.

 

  1. Jogérvényesítési lehetőségek

A felhasználó/vásárló/fogyasztó jogérvényesíti lehetőségeit az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv., valamint az 2013. évi V. tv. (Ptk.) alapján bíróság előtt gyakorolhatja, továbbá bármilyen személyes adattal kapcsolatos kérdésben kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is (1125. Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., postacím: 1530. Bp. Pf.: 5.)

Az a Felhasználó, aki vélelmezi, hogy a www.carpnavigator.hu üzemeltetői megsértették személyes adatai védelméhez való jogát, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti, vagy kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. Az ajánlásokat és a részletes szabályozást a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény tartalmazza.

A szolgáltató neve: Nyári János E.V

A szolgáltató székhelye: 8000 Székesfehérvár Dráva u. 55.

A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe:

A szerződés nyelve: magyar

Levelezési cím: 8000 Székesfehérvár Dráva u.55

Üzlethelyiség címe: 8000 Székesfehérvár Dráva u.55

Adószám:53738699-1-27

Nyilvántartási szám:53971238

Engedély szám: Hu06100122

Telefonszám:0620/5340702

 

A tárhely-szolgáltató neve: ATW Internet Kft.

A tárhely-szolgáltató címe: H-1138 Budapest, Esztergomi út 66. fsz. 1.

A tárhely-szolgáltató weboldala: https://atw.hu/

A tárhely-szolgáltató telefonszáma: +36 1 6000 289

 

Kelt: Székesfehérvár 2020.03.15

0